MAJSTRI SLOVENSKA Mili a HYRRO z Arthemilly

05.07.2016 11:59

Máme doma majstrov!!!!!!!!!!!!!!!

Milan a Hyrro sa zúčastnili 2. kvalifikačných pretekov na MS FCI a WUSV a v kategórii IPO 3. 

Stopy boli položené na asi na 15 cm ďateline, podlad tvrdý. Kedže Mili s Hyrrom šli v predposlednej skupine na stopu, počasie slnečné a veľmi teplé a ohlasy na terén boli dosť zlé, tak sme boli v napätí. Celá príprava sa niesla vo veľmi dobrej nálade a ani extrémne teplé slnečné počasie nás o náladu nepripravilo.
Podľa slov pána rozhodcu Ráčka to Hyrro po prvý predmet trošku flákal, no od prvého predmetu išiel ako z veľkej knihy. Nádherná presná práca s dobrým tempom a nízkym nosom, lomy ako vyšité. Predmety bezchybné. Tento výkon nám priniesol výslednú známku vo veľmi dobrej 90 bodov a zároveň ocenenie najlepšia stopa v kat. IPO3

Poslušnosť sa napriek vysokým teplotám niesla taktiež v dobrom, radostom a koncentrovanom nasadení psa. Podľa slov pána rozhodcu v niektorých častiach až premotivovaná práca psa nám napriek tomu priniesla dobrú,  presnú a koncentrovanú poslušnosť. V mnohých častiach si chalani odniesli potlesk tribúny za nádherné polohy, presné privolačky a presnú, krásnu a rýchlu prácu na aportovacích častiach. Zaľahnutie na vysielačke mohlo byť o niečo rýchlejšie, no aj tak si za túto krásnu prácu odniesli známku veľmi dobrá 94 bodov a zároveň ocenenie najlepšia poslušnosť v kat. IPO3.

Kedže Mili s Hyrrom stále viedli, tak sme netrpezlivo čakali na obranu. Obiehanie plent bolo rýchle, no Mili troška vytlačil Hyrra, no Hyrro nesklamal a obehol všetko. Vystavenie vyštekanie bolo naozaj ukážkové. Okamžité, agresívne, pravidelné. Zákusovo bol Hyrro nekompromisný, rýchle, plné, tvedé zákusy, skutočne ukážková práca. Maličké nedostatky v dostráženiach. Lenže pánovi rozhodcovi sa zrejme práca našich dvoch chalanov nepáčila a udelil im známku dobrá 87 bodov. Všetci sme ostali veľmi nemilo prekvapení a tribúna si taktiež vyjadrila svoj názor, keď tento verdikt p. rozhodcu vypískala.

Hoci politika je aj v tomto športe silná vec a neprajníkov je veľa, súhra okolností neobrala našich dvoch pretekárov o zaslúžené 1. miesto v kat. IPO3 a ocenenia MAJSTRI SLOVENSKA SUCHNO pre rok 2016 najlepší nemecký ovčiak preteku.

Videá z poslušnosti a obrany nájdete TU

 

Späť

Kontakt

Saskia Durkošová

+421/948 142 645

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode